3.10.13

Masakr

A dnešní sen byl opravdu doslovný masakr.
Byli tam čtyři. Nějaká Jessica, kluk, děvče a kočka. První část snu jsem všechno viděla z pohledu toho děvčete, druhou jako nestranný neviditelný pozorovatel. Pochopíte proč.

Nejdřív se nedělo nic mimořádného. A ani nevím, proč tam všichni v jednom kolejním pokoji byli. Prostě zábava, pokec a tak.
Ale potom se nějak stalo, že se ta kočka zranila, a všichni si mysleli, že má zlomený vaz, tedy je mrtvá. Její klinkání hlavy a vůbec všechno tomu odpovídalo. Jenže nikomu se moc nechtělo s tou mrtvolkou něco podnikat, takže nějakou dobu jen ležela na pytli, který odněkud vyhrabali, a teprve potom se Jessica odhodlala strčit ji dovnitř a odnést. Takže chytila kočku, ta druhá holka pytel, a když už ji do něj skoro pustila, kočka se najednou pohnula.
Něco zlomeného zjevně měla, nebyla na tom dobře, ale přece jen žila. Takže padalo "Honem, k veterináři!" a tak podobně. K veterináři se ale nejelo. Chvíli všichni zmateně pobíhali po pokoji a najednou se to pokazilo ještě víc.

Jessica se totiž objevila s něčím, co vypadalo, jako nůž s několika břity. Takový obří kráječ na vajíčka bez rámu. A zabořila to do nebohé kočky. Černá byla, to si vybavuju. Ale brzy se změnila v rudou kaši, která hezky promáčela onen pytel. Veterináře už tak vážně nebylo třeba.
Zbylí dva, chlapec a děvče, to sledovali v šoku a ohromení, a tak je v první chvíli ani nenapadlo bránit se, když Jessica stejně tak zaútočila na to děvče a také ho zabila a nechala celé zkrvavené a pořezané ležet na zemi mezi dveřmi do chodbičky. A jako poslední se vrhla na chlapce. Tomu kráječ zabodla hluboko do břicha, vytáhla ho a utekla. Dokonce se ani neobtěžovala zavřít dveře, takže každý, kdo šel kolem, a jeden člověk šel, mohl rovnou zvracet.

Chlapec se ale nedal.
Byl naprosto otřesen z toho, co se stalo, a v návalu šoku a adrenalinu ještě docela dokázal i přes své zranění fungovat. Ignoroval tedy onoho vyjeveného cizího člověka ve dveřích, vzal mobil, vytočil 168 a když to druhá strana přijala, začal prosit, ať přijedou.
Tam se ale ozvala jakási callcentrička a řekla mu, že pouze hledá požadovaná čísla a přepojuje. Chlapec si uvědomil, že vytočil špatné číslo, v duchu proklel smártfoun a jeho dotykovou klávesnici, která by mu byla k naprostému vítečemu, kdyby měl sílu pouze na jeden hovor, a vyočil už správné číslo na policii.
Zopakoval prosbu, aby hned přijeli, že se stalo něco strašného, že je zraněný, a že to udělala Jessica. A také otázku, na kterou nikdo neznal odpověď, proč to Jessica udělala?

A pak jsem se probudila na řádně zmuchlaném prostěradle, a říkala jsem si, proč sakra vraždila i kočku?
No ne, fakt, proč kočku?


Žádné komentáře:

Okomentovat