11.5.15

Sever a Jih

Ale ne světové strany. Konkrétně jižní Dorne, jehož se týká první obrázek, a severní Zimohrad a Železné ostrovy, kterých se týká druhý. Ano, jde o grafiku z prostředí Hry o trůny, která mě tak napadla.

První obrázek, nebo spíš wallpaper, je myšlený vážně. A jako hrozba, rozhodně jako žádný doprovod gaypovídky nebo čehokoli jiného. Oberyn Lannistery nenávidí. Chce se mstít, bez ohledu na to, co jsou zač. To má naznačovat. Říká se mu zmije, je odhodlaný útočit a kousat, a i když možná Tyrion není ta nejlepší postava, které by mohl vyhrožovat, protože jde nepochybně o pro něj nejméně nenáviděného Lannistera, tohle mi přišlo jako nejvíc trefný obrázek. A hlavně jde o postavu, kterou jsem si zamilovala. Takže rozhodně škoda, že je mrtvý, a ještě kvůli tak brutální smrti, a proto na něj a perfektní pojetí v rukou Pedra Pascala nehodlám zapomenout.
Poprvé jsem ho viděla v seriálu, a tam byl prostě neodolatelný, proto v knize, kterou jsem četla až pak, na mě zapůsobil ještě víc, protože se jeho osobnost ještě rozšířila, odkrylo se víc jeho drsňácké minulosti, a i když spousta lidí říká, že v knize zapadl mezi další vedlejší postavy, já to vnímala jinak.

Zato druhý obrázek je jen malá srandička,. Tony Stark, všichni znají. Ned Stark ze Zimohradu a Balon Greyjoy z ostrovů, lenní pán a samozvaný král mužů, jež si říkají železní. A Theon Greyjoy Přeběhlík. Kdo GoT zná, tomu to snad bude dávat smysl.

Pro plnou velikost otevřete na nové stránce.


Žádné komentáře:

Okomentovat