15.2.17

Chlap má smrdět i z fotky

Správnej chlap má smrdět potem, správnější hnojem, má mít neupravenej plnovous nebo všechno oholený starou žiletkou a pocákaný Pitralonem, tělo medvěda - chlupatý, ne stavěný, a po určitém roce i bachor vyvalenej z rozepnutý košile a houpající se mezi kšandama. Protože to by se na to podíval, aby se nevyrovnal manželce, který se tam houpou prsa. Vlastně kozy. No a krom košile má jedny montérky, dvoje ošoupaný tepláky (ty už moc nenosí, protože doma chodí v zapraných trenkách, aby světu ukázal stehna plná boláků), běžecký botasky od Vietnamců a samozřejmě jedny mokasíny a černý nebo hnědý kalhoty na pohřby a svatby, teda vlastně pitky. A za nehtama, kostrbatě ostříhanýma v lepším, olámanýma v horším případě, permanentní špínu, každej den guláš se šesti a šesti a v neděli svíčkovou. Po který krká. Cokoli jinýho neni chlap, ale buzna. Ne?
Jasně, tvář pěkně zarudlá a se šupinkama, to jednoho rozhicuje!

No přesně, kdo to kdy viděl, chlap pije motorovej olej v zahulený knajpě!
Alespoň takový mám dojem, který se mi po pročtení diskuze pod článkem o úspěchu (normálních!) pánských kadeřnictví utvrdil. Kdo se nechává pravidelně stříhat a upravovat si vous, je divnej. Kdo si dopřává masáž hlavy a péči o pokožku, je buzna. Kdo dokonce rád salát nebo kuskus, už musí být mimozemštan. Alespoň podle všech správných chlapů, kteří mají ženy jen proto, aby je mohli plácat po prdeli a jednu mámu po svatbě vyměnili za jinou.
Přitom ale nemluvím v kontrastu s nimi o hipsterech, kulturistech, fitness cvocích a excentricích, jen o normálních mužích, kteří se umí postarat nejen o svůj každodenní život, ale i o své vystupování a tělo, byť ne ideální. Alespoň v základu. On totiž ne každý se může od pondělí do středy válet v oleji, od čtvrtka do soboty v naftě a v neděli sloupat oblečení, hodit ho mámě na hlavu, je jedno které, a mihnout se pod sprchou, aniž by to jeho kůže, vlasy, nehty a tak dále neodnesly. Navíc, ne každý má i po celém movemberu jen takový knírek, jenž by neprošel ani jako chlupy na palci u nohy, a ne každý má bez péče chrup z reklamy na zubní nit, tak to má složitější. Jenže to nevylučuje, aby jim nebylo jedno, jak vypadají, a aby se jim už kvůli tomu příčilo chodit vyvalení, poďobaní, pořezaní od tupých žiletek, s pupínkama po zarostlých vousech a podle pekáče nebo à la neonazzi de machinka.
Totiž využívat služby = neumět se postarat sám.
A žlučník si taky vyoperuejte sami, nejste přece buzna!
A vážně nedokážu pochopit ne to, že velkému množství "chlapů" to fuk je, ale že se jakéhokoli zkulturnění štítí a až zoufale a úzkostlivě hlídají, aby nebyli za "buzny". Přičemž po kom se sami ohlédnou? Po šmudle s knírkem a Brežněvem v teplácích s vykvajdanými koleny? Hele, víte vůbec, že v přírodě je normální, že sameček je ten načančanej? A ono se to moc nezměnilo ani u lidí, žena taky uvítá upraveného muže. S upravenými nehty, opečovávanou pokožkou, pěkně ostříhaného, možná i trochu módně, a slušivě oblečeného. V něčem, co mu lichotí, ne v univerzálním pytli na kšandách. Víte proč? Protože tohle není buzna, to je prostě normál.
A) Tobě nepotřebuje dávat najevo na co je.
B) Říkáš, když tomu, kdo chodí do pánského salónu, stačí jen kabelka, aby byl holčou.
Zvykněte si, že standard se od doby, kdy se chlap dal ve chlívě přehlídnout, zvedl. Ostatně, i tehdy už se takový, když vyrazil do města nebo mezi lidi, vydrbal, oblékl do nejlepšího a dbal na to, aby vypadal. A eště smekal čepici. Ani to už neděláte!
Jo tak, vy jste sviňáčci z kanclů. To to asi vysvětluje. A v kanclech nemaj...
nebo co tím chtěl říct.
Ale teď bez přehánění. Nikdo neříká, že musíte ob týden do kadeřnictví (já ze všech nejméně, protože tam taky moc nechodím), k návrhářům, kupovat košíky kosmetiky a vzdát se stylu "oblíká mě moja a nevím kde". Někomu sluší jeany a pohorky, na jiném zase nebudou dobře vypadat vousy ani kdyby se rozkrájel, protože ani plastika to nezachrání, a další má třeba praktičtější jít na mašinku nebo dohola, než se starat o nezdravý či padající porost. Jenže neexistuje jen nemytý vesnický podivín na jedné a Jan Zelenka na druhé straně, jak to mnozí v té diskuzi předkládali. Pečovat o sebe zahrnuje celou škálu možností, a je to správné. Jen je třeba se oprostit od pohledu, že kdo zjistil, že vypadá líp, když něco aktivně dělá, nebo že mozzarela s rajčaty jsou stejně příjemná svačina jako sekaná v housce, je buzna. Je totiž současný člověk. Což je pro mnohé těžké, jak vidno.
Protože u peelingu se upravují nehty a sedí se dvanáct hodin obden, že.
A upravený člověk v životě neviděl kladivo, že.
Taková ženská taky nemá čas a schopnosti na nářadí, že.
Zajímavá dedukce. Říká se jí argumentační faul.
Příště tím kladivem líp mířit!
A tomuhle se zase říká buran. Ale vystihuje to perfektně. Hlavně nebýt za buznu. Viď, buzno.


Žádné komentáře:

Okomentovat