10.11.10

Ohnivé ženy - trilogie

Jeden z mých velmi velmi oblíbených českých filmů jsou Ohnivé ženy. Na nově natočené české ani zahraniční komedie se nedívám, to většinou nejde, ale české komedie z dob minulých mají něco do sebe.

Tady jde o dvě ve středověku upálené čarodějnice, jejichž duše nadále přebývají na tomto světě. Jednou za rok mají navíc příležitost najít si nová těla - těla lidí, která utrpěla nějaký smrtelný úraz. Ve všech třech dílech se jim to samozřejmě podaří a jejich nečekaný střet s realitou budoucnosti je vždy zdrojem spousty humorných scének.

Nejprve se dostanou do těl dvou psycholožek, které mají v místním městečku založit manželskou poradnu a musí se prokousat spoustou pacientů s rodinnými problémy. V druhém díle se Marta dostane do těla manželky ředitele muzea a Magdalena do mužského těla jejího milence a stanou uprostřed nezákonného obchodování se starožitnostmi. A v posledním díle se obě dostanou do televize v pozici režisérky a hlasatelky. To vše vždy za doprovodu Janka, kterého popravila inkvizice chvíli po nich, a který býval Magdaleniným milým, ale přece jen příliš do větru.
zdroj


Žádné komentáře:

Okomentovat