8.10.13

Soudní lékařství 3

Náhlá smrt

Dnes rozhodně nejde o jednu z fází už prastarého pořadu Nejslabší, máte padáka, ale o skutečnou náhlou smrt osoby.

Dozvíte se, co to vlastně je, jaké jsou typy (lineární, konvergentní, divergentní, komplexní), a pak hlavně příčiny náhlé smrti u dospělé osoby, což je nejčastěji ischemická choroba srdeční, ale i další, třeba nemoc CNS nebo dýchacího systému, dále něco o syndromu náhlého úmrtí kojence (v angličtině SIDS) a o náhlé smrti mladistvých a mladých osob.

A neděste se všech těch nevyslovitelných -tis a -tus, většinou je tam v závorce alespoň trochu srozumitelně napsáno, co to je, a pokud to tam není, stejně se ten pojem učit nebudu a psala jsem to jen proto, že jsem to chtěla mít napsané všechno, ale nemusím si to pamatovat. Pokud tedy nejste latináři, doktoři či zdravotníci, prostě to přeskočte k něčemu zajímavějšímu.

Kromě toho, kromě spousty děsivých pojmů, jsem ale například zjistila, jak vypadá srdce při a po infarktu, nebo co dělali dědovi, když mu kdysi dělali čtyřnásobný bypass. Proto se mi nejen z mého nejoblíbenějšího trestněprávního hlediska jeví tento přednáškový blok velmi zajímavý.



Žádné komentáře:

Okomentovat