8.11.20

Kreslené záložky 3

Občas si člověk rád připomene různé věci z dětství, jako jsou třeba pokémoni. Protože pokémoni jsou hrozně roztomilí (hlavně první generace, přestala jsem sledovat seriál a filmy zhruba chvíli poté, co víc a víc představovali druhou generaci). A když potom chce něco nakreslit, ale nechce se mu pouštět do dalšího většího kusu, proč nevyrobit pár dalších záložek. Knih mám dost na to, aby se neztratily, a založit si rozečtenou stránku krvavého hororu ultraroztomilým togepim je rozhodně oživí.

Všichni pokémoni jsou pastelkami, i když to kvůli podkladu někdy není vidět, tak zeshora vystřižení, spodek záložky mokrou technikou. Jolteona jsem dělala na přání. Původně mě napadlo pod něj přidat blesky, protože je to elektrický typ, ale jelikož jsem vytáhla vodovky, znělo to příliš složitě - i vzhledem k úzkému pruhu papíru. A tak jsem zůstala jen u jeho základní barvy.


Charmander je zase můj oblíbený, pod ním jsem zkusila rozpouštět vodovky tak, aby připomínaly oheň. Čtvrtka na to ale samozřejmě není ideální papír, takže se to trošku rozpilo i jemu na nohy. Což naštěstí nemění nic na jeho roztomilosti. 


Togepi byl vybrán jako zástupce těch nejroztomilejších pokémonů, škoda, že můj foťák nezachytává pořádně barvy, protože na papíře je jeho béžové tělo trochu výraznější. Pod ním pak vzory ze skořápky temperou.


Mew je další hrozně roztomilý pokémon, navíc i ten nejmocnější, a už v Prvním filmu to bylo prostě takové hravé koťátko schopné srovnat ostrov se zem...hladinou. Problém jen byl, co použít na spodek. Na cizí radu jsem zkusila temperou mraky v jeho barevné paletě, ale to mi moc nešlo, takže to trochu připomíná spíš něco mezi mraky, vrcholkem hory a červenomodrým lesem. Ale zase proč ne. Jen opět jako u togepiho foťák barvy nezachytil moc dobře, na papíře jsou trochu jasnější.



7 komentářů:

  1. Moc hezké a velmi nostalgické záložky :-) Úplně se mi pod jejich vlivem vracejí vzpomínky z dětství :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny jsou moc pěkné :) úplně jsem si připomněla ranní vstávání na pokémony :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi nepřipomínej! Tehdy jsem měla televizi v pokoji já, takže vždycky přišel budit brácha, a čím starší jsem byla, tím míň jsem byla schopná znovu neusnout, a pak jsem mu nadávala, že mě neprobudil znova, když jsem usnula uprostřed dílu :D

      Vymazat
  3. Ty jsou roztomilé, moc pěkné! :)Nejvíce se mi líbí Togepi :) S Pokémony jsem vyrůstala, jen mi v tvé sbírce záložek chybí Pikachu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z elektrických byla objednávka na Jolteona, takže bohužel :D

      Vymazat
  4. Ty jsou skvělé! <3 takovou bych brala, třeba s Jigglypuffem :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle je mega roztomilé :) Moc se mi líbí, sama jsem typ co furt ztrácí záložky, takže vyrobit si jich pár není vůbec špatný nápad!

    OdpovědětVymazat