8.2.18

Text písně: Google překladač

Nikdy jsem vám ještě nepředstavovala žádného youtubera nebo kanál na youtube, co? Taky se není co divit, když žádnéh nesleduju. Nesleduju dokonce už ani svůj. Myslím, že se to blíží čtyřem letům, kdy jsem zveřejnila poslední video. Neznamená to ale, že na youtube vůbec nepřijdu. Nehodlám se tu pokrytecky culit jak ti, kteří říkají, jak facebook rozhodně nepoužívají, protože nejsou závislé ovce, jen se na něj mrknou tak desetkrát denně, že prý "kvůli škole". Protože žijí v utkvělé představě, že pokud někdo nestalkuje aspoň dvacet lidí, nemůže vystudovat ani základku.

A jelikož youtube používám, narazila jsem na dvě autorky, jejichž videa mě hodně zaujala, a jednu z nich vám teď představím. Takže se připravte na... gradually watermelon!

Malinda Kathleen Reese je sympatická zpěvačka a hudebnice, úžasně zpívá, což lze zjistit i z jejích originálních písní i z normálních cover verzí, a hlavně založila naprosto geniální fenomén: Vezme text písničky, přeloží ho pomocí google překladače z angličtiny do jiného jazyka, výsledek vezme, přeloží ho do dalšího a dalšího a dalšího a po uspokojivém množství překladů ho hodí zpět do angličtiny. A to, co z toho vzniká, je (kromě ukázky, proč se nespoléhat pouze na google překladač) často nejen vtipné, ale třeba i úplný opak toho, co písnička měla říct. Nebo to začne žít vlastním životem a vytvoří úplně nový příběh. A aby toho nebylo málo, většinou také geniálně přehraje klip k dané písničce s čím dál lepšími maskami a efekty.

Samozřejmě je potřeba ovládat angličtinu, alespoň natolik, abyste stíhali číst a v rychlosti porozumět zkomolenému textu, což není věc pro začátečníka. Na druhou stranu ale není vyloženě potřeba znát původní písničku. Ve většině videí pluje původní text v horní části a stejně jde hlavně o ty nesmysly, které padají z dolní - kde naštěstí pluje text upravený. Navíc mě právě tato videa přivedla ke spoustě písničkám, které bych jinak neznala.

Takže kdo má zájem, zde mé nejoblíbenější:

Bohemian Rhapsody, která mě k Malindě přivedla. Aneb Mom, I kill people! Boobs!

Superznámá My Heart Will Go On. Akorát, že tady Jack spíš než v srdci očividně končí v Roseiných střevech... 


Moje nejoblíbenější "parodie", Shape Of You, kterou zřejmě vyprodukoval... hravý železničář a biolog? A právě tato písnička obsahuje velmi provařenou sekvenci "gradually watermelon".


Směska písní od Beatles, kde asi nikdo nezapomene na "Jews, don't do bad things" a "We all live in an amber subdomain". To mě dostává do kolen pokaždé.

Stará a velmi známá Total Eclipse of Heart... teda pardon, Over here, Heart Attack!

A nebo třeba provařené All I Want For Christmas Is You, kde by si kachna nejvíc ze všeho přála Santu a dělá si starosti, protože není... uspokojený?

Každopádně, když projedete Malindin kanál, najdete mnohem víc písniček. Ráda googelštinou přezpívává třeba písničky z Disneyovek, má i znělku z Pokémonů, devadesátkové hity, Michaela Jacksona, Taylor Swift nebo Miley Cyrus (I like the ball in the sink!), sem tam si zahraje i na Trumpa, jehož vyjádření projetá google překladačem podivuhodně dávají víc smyslu, než když vzejdou přímo od něj, občas pomučí Shakespeara a v některých videích, když si zvolí duet, si přizve pomoc. Například ve Fantomovi opery byli úžasní oba dva. A především vám zaručí spoustu zábavy!

1 komentář:

  1. Na tenhle typ videí jsem už narazila předtím, je to k popukání! :D Moje nejoblíbenější je asi předělaný Hello od Adele.

    OdpovědětVymazat