6.4.13

Thorova svatba a můj film

Sny můžou být vtipné, na hlavu a i hodně zvláštní, až zlé. Celkem na hlavu a ne zlý byl ten první.
Thor si měl, či spíše chtěl, vzít jednu slečnu, kterou znám. Jenže ona se narodila na Zemi, její rodiče byli ze Země a s Asgardem neměla vůbec nic společného. Takže aby tam s ním mohla odejít, muselo proběhnout něco, takový... dosti fyzický obřad nebo rituál, kde figurovali tři lidé. Ona, on a ještě jeden, který by jí předal něco, co jí umožní "odstěhovat se na Asgard". Nějakou kouzelnou část životní energie. Tím někým jsem byla já. Nevím proč, protože jsem taky byla "pozemšťanka", ale byla jsem to já. A ten obřad fakt neměl být poklidný a nebolestivý.
Vidíte, jaká jsem? Co bych pro ně neudělala.

Ale druhý sen, kvůli kterému jsem se probudila před pátou ráno, usnula až před šestou, následně zaspala až do sedmi, kdy jsem si řekla, že fakt se nebudu snažit stihnout obléct, sbalit a dorazit v půl osmé na seminář, byl zlý.
Krom toho, že znovu čtu LOTRa, mám také rozečtený Pytel kostí od Kinga. Zatím jsem v první třetině a nic zvláštního se tam ještě neděje. A včera večer jsem byla teprve ve fázi, kdy hlavní postava má děsivé sny o tom, jak přijede na letní dům, kde na něj vyběhne jeho mrtvá manželka zabalená v rubáši.

A v tom snu jako bych to "dopsala" a natočila po svém. On přijel, jeho sen se nenaplnil. Už si oddechl. Jenže když mluvil se správcem, najednou se jeho žena objevila. Měla na sobě sice masku běžné "lidské" podoby, ale on moc dobře věděl, že pod ní je hnijící mrtvola. Ale před tím správcem musel dělat, jako by bylo vše v pořádku, protože i ona to tak dělala. A donutila ho dokonce, aby ji líbal. To bylo mimořádně odporné. Nakonec ho hodlala zabít. Stáhnout ho k sobě. V poslední chvíli však skočil do auta, srazil ji a ujel.

Myslel si, že se jí tedy zbavil, ale opak byl pravdou. Chodil spát s revolverem a se světlem, byl vyděšený, ale přesvědčený, že hodně daleko, dokonce v jiném státě, než leží jeho letní dům, je v bezpečí.

Jenže pak se mu zdál sen. Zvláštní, jak jsem měla sen o tom, že v natáčeném filmu se hlavní postavě zdá sen. V tom snu ho mrtvá manželka napadla. On se probudil, vystřelil před sebe, ale nic se nedělo.
Ale chvíli potom se otevřelo okno a tam stála ta mrtvá rozkládající se zelená manželka. Hnus. A musím říct, že i když to byl sen o tom, že se natáčí představa někoho o tom, že se někomu dalšímu vyplní jeho zlý sen tak, že nakonec vystoupí ze sna, musela jsem si taky nechat rozsvíceno.
A jsem zvědavá, jak tahle kniha dopadá. Nakolik jsem Kinga odhadla a nakolik jsem si fakt vytvořila svoje vlastní pokračování.


Žádné komentáře:

Okomentovat