10.5.15

Tak trochu zákeřná hra

Tak se totiž dá mluvit o mém snu. I když nevím jistě, jestli to byla hra nebo nějaký test za účelem vybrat jednoho ze skupiny a nemít o tom žádné svědky. A o čem že to mluvím? Viděl jste někdo horor Jack in the box? Není to nijak zvlášť dobrý film. Komorní řezničina, kde celou dobu nechápete, proč se to děje, a žádné vysvětlení nepřijde, jen sledujete, jak se to děje, ale princip to má úplně stejný jako to, co se mi tuhle zdálo.

V tom hororu přilákali skupinu lidí na místo falešnými pozvánkami na casting. V mém snu to už ale od začátku bylo brutální. Proč? Prostě je unášeli. Vzpomínám si třeba, že místo řidiče sanitky a saniťáků se najednou vynořili lidé angažovaní v tomhle a dotyčného místo do nemocnice odvezli, kam potřebovali. Sice to znamená, že dotyčný byl v podstatě zdravý a nechápu, proč pak potřeboval sanitku, ale to se stalo. Další byl například falešný taxík nebo staromódní klasika, prásk a táh. Tedy dostanu tě na zem a pak odtáhnu do auta.

Když takhle nashromáždili dostatek lidí, nevím přesný počet, ale bylo jich určitě víc než tři a byli tam muži i ženy, zamkli je ve starém komplexu, který nejvíc ze všeho připomínal něco jako nepoužívanou nemocnici nebo laboratoře. Nemělo to žádné vybavení, ale pro ty prostory nedokážu vymyslet příhodnější pojmenování. Kachličky, dlaždice, několik poschodí, funkční suterén, schodiště, velké jednolité dveře různých barev, ale všechno zároveň špinavé, zašlé a přesně jako z hororu.
Tam ty lidi usadili a jednou za určitou dobu jim dali nějaký úkol.

Nenechte se ale zmást, nebylo to nic ve smyslu pusťte se do sebe, vyberte nejslabšího, intrikujte. Bylo to spíš vážně trochu ve stylu Jacka, kde hráli tu hru se židlemi a hudbou. Pamatuji si třeba, že jeden z úkolů byl nakreslit něco podle zadání. Fakt úplná triviální blbina. Spíš záminka než skutečný úkol. A pak se ti, kteří měli všechno pod palcem, rozhodli, kdo to zvládl nejhůře. A toho bylo třeba odstranit. Zabít.
Ale ani to nefungovalo zrovna jednoduše, že by mu něco píchli, něčím ho otrávili, usekli mu hlavu, nebo zastřelili. Měli tři způsoby zabíjení a pravidelně je střídali. A jeden z nich byl... jako ta past na medvědy v Saw. Kolem krku kruh s bodci, který vám ve vteřině rozmašíruje hlavu.

Nejvíc fascinující na tom snu ale bylo, když se jedna z osob (sledovala jsem to do její smrti jejíma očima) rozhodla, že to dobrovolně ukončí. Prostě už toho měla dost, nechtěla se dál bát a čekat, tak to v následujícím úkolu položila rovnou. Ale udělala to chytře. Ten způsob smrti s ostnatým límcem sice může být rychlý, ale je brutální a pro živého člověka to nevypadá příliš přitažlivě, zato jiný způsob byl rychlý a čistý, takže využila možnosti sepsat určitou poslední vůli, kterou ti agenti, šílení vědci, psychopati, kdokoli to byl, vždycky dodržovali, a v ní si vymínila, že svoje vlasy daruje na paruku. Tím pádem jí nemohli rozmašírovat hlavu, když přišel čas, rychle ji zabili, a můj úhel pohledu se přemístil k nezaujatému pozorovateli.
Jedna zvláštnost z mých snů - mou smrtí zdaleka nekončí.

A tenhle ani neměl končit, ještě tam byla spousta dalších lidí a jednomu z nich se kupříkladu podařilo utéct. Což byla docela dobrá akce, protože utíkal přes sady a pole a na jednom zrovna sušili seno. Takže měl možnost skrývat se, ale udělal to tak blbě, že kdyby pro něm šli z druhé strany, tak ho nevidí, ale z téhle ano, a to si neuvědomil. Prostě skočil za jednu řadu navršeného sena, ale asi tak o dva metry dál, než aby ho mohla opravdu skrýt. Takže se zvedl a utíkal znovu a dostal se k brance a plotu. Což bylo mimořádně frustrující, protože ten blbec prostě běžel a běžel a přitom neměl moc šancí, a já na něj v duchu řvala, ať tu branku zamkne, protože ten plot byl příliš vysoký a příliš tenký, než aby se dal přeskočit a přelézt, takže by ho museli pronásledovatelé vyvrátit a on by získal čas, ale ne, neudělal to, chytili ho, odtáhli zpátky, co už.

Nebo tam byly dvě dívky, které v jednom z "úkolů" vytvořily obraz, který se určitým způsobem... propojil a vznikla z toho přímo vesmírná, andělská vize, ani to nedokážu popsat. Bylo to úžasné, ale přesto musela jedna z nich jít, a to po takové prapodivné konstrukci, z které ji poslali rovnou do ostrého chřtánu smrti. Takže ani ten třetí způsob smrti očividně nebyl moc příjemný.

A zajímá vás, jestli fakt dodržovali ten závazek s poslední vůlí? No, dodržovali. Jedna ze scén totiž byla, jak pozůstalým doručili igelitku, nepřeřekla jsem se, igelitku, a v ní jednak onu paruku z pravých vlasů a jednak ruku. S kusem paže. Žádné velké ciráty.
Vážně bych si moc přála vědět, co tímhle vším vlastně sledovali. V onom hororu šlo o zrůdu, která se na své narozeniny bavila krvavou verzí hry oblíbené na dětských party. Ale tady? Nemám tušení.


Žádné komentáře:

Okomentovat