12.12.16

Zvíře v srdci v pěti snadných krocích

Vskutku zajímavý nápad se to vylíhl v hlavách navrhovatele a hlasujících s tématem týdne na blog.cz. A možná by nemusel být ani složitý, co se samotného provedení týče, ale nejsem si jistá, nakolik si uvědomují problém s přípravou. Nu, ale je to tu, tak se s tím musím poprat. Proti gustu žádný dišputát. Však takoví Severokorejci či Papuánci by nos určitě neohrnuli. Proto prosím každého, kdo touží mít zvíře v srdci člověka, aby vzal tužku, papír a dělal si pečlivé poznámky. Jinak to určitě zvoře.

Začnu tím snazším - zvířetem.
To dokáže sehnat každý, záleží jen na tom, zda chcete celé, nebo preferujete nějakou konkrétní část. Pokud to druhé, berte co libo. Pokud první, navrhuji něco drobnějšího. Prase zkrátka srdce neobsáhne a pštrosa už tuplem ne. Skřivana, vrabce, křečka, myš, pro extra labužníky drobné obojživelníky jako skokana či rosničku. A pokud vyrážíte na Francii, rozhodně šneka. Těch může být i víc a ve Francii ani nebudete muset lovit divoké!

Druhá část už však bude vyžadovat víc času i úsilí.
Doporučuji zkusit nejprve márnice a patologie. Jen pokud to nevyjde, budete muset vtrhnout na černý trh, deepweb či k někomu domů s pořádným kynžálem. Ti nejstatečnější mohou vtrhnout i do pohřebního ústavu, ovšem vzhledem k čerstvosti takového zboží bych to nedělala. Jo a nezapomeňte! Vcelku, žádné deset deka nakrájet!

Pak si podle libosti dokupte i šunku, houby, zeleninu, přílohu jakou jen chcete. Nejlépe brambory nebo hranolky, avšak rýže jde podle mě skoro ke všemu a indické placky taky. A teď, když máte všechno, se konečně můžete pustit do přípravy.

1. Začít musíte zvířetem - zbavte ho srsti, peří, kůže, vhodné by bylo i nejprve ho vykostit, protože po finální úpravě bude značně komplikované obírat kosti. Asi jako u candáta politého pudinkem. Proto také nepoužívejte candáta. A nepolévejte ho pudinkem. Ostatně u ryb by neladila ani chuť. O pudinku nemluvě. Ideální by vůbec byla zvěřina, jenže kdo chce mít v srdci celé zvíře, ne jenom kus kejty, a nesežene sotva počatého srnce, musí ideál oželet. Nebo být Hermiona. Za předpokladu, že by se z ní stal vlkodlak nebo tak.

2. Je nutné zvíře ochutit a předem tepelně upravit, aby ho zbývalo už jen dotáhnout. Jinak ho budete jíst syrové. Což nezní chutně. Pokud vy nejste vlkodlak. Pozor však na vysušení! Zvlášť, jste-li vlkodlak bez zubů.

3. Nutné je připravit i srdce. To důkladně omyjte a odblaňte, nařežte cévy se sraženou krví, pokud jí neholdujete (vážně by bylo asi nejlepší být vlkodlak), a pak ho opatrně z jedné strany nařízněte po obvodu, aby vznikla kapsa.

4. Zvíře zabalte do vámi zvolených ingrediencí (já si vždy vybírám žampiony, včera měli v Albertu plnej pytlík za třicet káblí, polníček a mrkev), napěchujte do kapsy a celé řádně ochuťte.

5. Takto připravené osmahněte na rozpáleném oleji, ze všech stran a zásadně well done. Kromě vlkodlaků. A máte hotovo!

Na zalití možno použít samotný výpek, ale lze ho i zahustit trochou smetany, přidat zbylou zeleninu a mít rychlou a vydatnou omáčku.


Článek na téma Zvíře v srdci člověka



Žádné komentáře:

Okomentovat