29.4.20

Kreslené záložky

Víte, co dělá člověk, když už zvládnul přeorganizovat byt včetně záclon, zasadit co může, silou vůle nutit semínka, aby se uchytila, dohnat všechny animáky, jaké chtěl vidět, ubrat z nepřečtené hromady knih, ale pořád má dost času? Třeba nakupuje pořád víc a víc výtvarných potřeb, ale pořád se nemá k tomu dokopat se, aby začal pořádný velký obraz. A protože, jak už jsem říkala, jsem začala číst a přestalo mě bavit mít místo záložek kusy papíru (nebo hadrový kapesník, což je od začátku moje záložka v pátém Potterovi a nikdy ji nevyměním už jen z principu ujetosti takové záložky), rozhodla jsem nakreslit si záložky vlastní.

Vlastně to opět není nic moc velkého, jenom hraní si se styly, ale dost mě začala tvorba záložek bavit. Jednak to opravdu je jen malinký obrázek, kde nehrozí tolik chyb (nebo nevadí, když tam jsou), jednak je to rychle hotové, takže se nemusím nutit začít, a jednak se prakticky hodí. Proto vám tu ukážu zatím své tři nejpovedenější (i když fotka nikdy není úplně věrná a hodně záleží na světle).

V první řadě tu mám králíčka, který... sní o vesmíru? Plave v tekuté tmě? Zírá nahoru? Kdo ví. Já jen vím, že tenhle obrázek vznikl kombinací temper a laku na nehty. Čtete správně, laku na nehty. S ním bylo hodně těžké pracovat, ale docela mě to bavilo. Hlavně proto, že díky němu je to částečně 3D.


Další je tradiční kresba egyptského boha Seta tuší a zlatou gelovkou. Set proto, že když občas blbneme a vymýšlíme vlastní zápletky do různých fandomů, v Percym Jacksonovi pracujeme hodně právě se Setem. A písmo dole, alespoň podle wiki, by mělo říkat Set. 

Třetí záložka je menší než ty ostatní, protože jde o erb, který jsem nakonec vystřihla. Je to erb Lestrangeů, a kdo snad někdy četl mou velmi starou, velmi rozepsanou a velmi pravděpodobně bez naděje na dokončení fanpovídku Rudozlatý zmijozel, tak ví, že tam vystupuje má originální postava Gabrielle Lestrange. Erb její rodiny by mi tedy neměl chybět. Použila jsem na něj černou fixu a zlatou gelovou tužku a zvláště na něm je vidět problém s nasvětlením fotek. Přímý snímek totiž moc neodpovídá tomu, jak barvy vypadají ve skutečnosti. Víc se totiž třpytí a hrozně se mi líbí, že pod správným úhlem připomíná černý samet. A to samet ani nemám ráda.



2 komentáře:

  1. Záložky vypadají moc pěkně, popravdě kolikrát sháním, čím bych si knihu založila a většinou použiji nějaký papírek... Vůbec mě nenapadlo, že bych si nějakou mohla vyrobit sama, děkuji za nápad. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Báječné, též bych si takové přál.

    OdpovědětVymazat