23.6.11

Jsem pronásledovaná vrahem

Už se mi o něm zdálo několikrát. Vždycky to byla ta samá divná, ošklivá a dá se říct znetvořená postava. Viděli jste MIB I? A víte, jak vypadal Edgar, když si jeho kůži oblékl Brouk? Tak k tomu se to dá přirovnat. Ne, nebyl to Edgar a nebyl to Brouk. Ale asi nejvíc to vystihne jeho podobu.

Je to nějaký blázen. Pokouší se mě zabít, ale vždycky vykřikuje, že musí být zabit on. Vždycky, když mě chytí a snaží se mě uškrtit, nebo někam odvléct, tak řve "Musíš zabít" - a své jméno, které většinou skoro nerozumím.

Dnes v noci to bylo taky tak. Jela jsem do Vimpu nakoupit si (ach ouvej, zítra tam mám sraz s kamarádkou a nákupy jsou taky v plánu). Tam, co stojí bar a trafika, hned vedle fitka, byl v tom snu krámek s oblečením. Já si tam vyhlédla pěknou sukni, zkusila jsem si ji, koupila a rovnou si ji nechala na sobě. Vedlejší věc, ano, ale důvod, proč jsem se tam vůbec vyskytla. A navíc běžně vůbec sukně nenosím.

Pak jsem zaregistrovala, že před krámkem stojí policejní auto a v něm sedí policajt. Nevím, jak se to stalo, ale najednou něco rozmlátilo okno v tom autě, praštilo policajta a chytlo mě pod krkem.
Byl to ten odporný, hnusný, znetvořený chlap. Křičela jsem a on se mě pokoušel uškrtit. Při tom stále opakoval ono "Musíš zabít..." vážně jeho jméno neznám, ale opět ho řekl. Já se ale soustředila na něco jiného - snažila jsem se dostat rukama k jeho krku nebo očím. Ale vůbec to nešlo. Byl hnusný a oslizlý a nejspíš by mě zabil. Jenže než boj o život nějak dopadl, probudila jsem se. A vím, že to není poprvé, ten chlap mě ve snech už párkrát přepadl.

Že mě pronásledují sny o upalování a čarodějnických procesech jsem si zvykla. Třeba nedávno: Byla jsem se podívat v nějakém velkém městě na sloup, který patřil k jakési věži. Byl to šedivý sloup s kovovou klecí, ve které dřív odsuzovali a pálili čarodějnice, nyní se v něm proháněli dva bílí čínští (?!) draci a skuhrali a mě to přeneslo zpět do doby procesů. Zrovna vyslýchali jednu podezřelou ženu, usvědčili ji a na večer naplánovali popravu v oné kleci. Jenže ona byla prohnaná. Dostala se z cely a pokusila se vyměnit za jednu místní děvečku, to se jí bohužel podařilo a ona uprchla.

Ale to nebylo všechno. Ta děvečka uprchla také, protože to byla dcera místního rychtáře a navíc milenka jednoho z nejbohatších měšťanů, a doufala, že je zachráněná. Ale když pak svému milenci celou událost svěřila, najednou pocítil touhu se jí už zbavit a viděl v tom možnost. Sice uprchla ze chvíle, kdy měla být popravena místo jiné, jenže stále platilo pár absurdních zákazů, jako třeba podezření padne na všechny, které nosí příliš vyzývavé oblečení, vycházejí v noci, a tak dál a tak dál.
Ona navíc věděla, že musí jít od něj domů a byla noc. Tak toho využil, sebral jí šaty a nechal jen pár kousků. A dělal, že odjel. Myslel si, že odejde, a že ji při porušení tolika pravidel popraví.
Ale plány mu překazila jeho vlastní dcera, která jí pomohla.

Jo, absurdnější sen, ale klasika. Zase upalování. Ačkoli na to jsem si už zvykla. Na loňské výjevy pekla a apokalypsy taky. Ostatně, sepsat to, vyjde to na parádní horor, kolikrát.
Ale vrah? Vrah mě ještě přes několik snů nepronásledoval. Jednou, v jednom snu, tam jsem ho zabila, protože se tam připletla FBI. V době sledování Criminal Minds (na Hotche s dredama v životě nezapomenu). Ale tohle? Vážně nevím, co to znamená, a hlavně se to neopakuje nějak pravidelně nebo v průběhu několika dnů. Prostě jednou za čas. Bylo to... děsivé. A nejspíš čeká, dokud ho v tom snu nezabiju. Pak mi dá pokoj.


Žádné komentáře:

Okomentovat