1.7.13

Voodoo karty

Asi je na čase přidat další z mých bláznivých snů. Měla jsem jich od posledního uvedeného hodně, ale nikdy se mi moc nechtělo je sem napsat. Ale tenhle už bych mohla.

Znáte seriál Warehouse 13? Jestli ne, moc nevadí, já viděla jen několik málo (vážně hodně málo) dílů a stačila jsem jen pochytit, že existují nejrůznější předměty s podivnou "magickou" mocí, která ovlivňuje lidi, a zvláštní skupina agentů se snaží tyto předměty najít, zabavit a zajistit, aby už nikomu život nekomplikovaly. A v mém snu o to šlo taky. Tedy nepřipletli se tam zatím žádní agenti, nýbrž se tam objevil jeden artefakt.

Šlo o očarované karty. Voodoo karty.
Nevím, kde se objevily, ale patrně šlo o jihovýchodní pobřeží USA. A do ruky je, jak jinak, dostal někdo, kdo o jejich celém nebezpečí nevěděl. Zkrátka, dokud s nimi hrál, tak vždy vyhrával a doslova likvidoval soupeře. Co na tom, že té hře propadal čím dál víc a stával se závislý.
Pro soupeře, kteří prohráli, to ale tak příjemné nebylo. Nejen, že přišli o peníze, ale každý, kdo prohrál, byl těmi kartami pohlcen a uzamčen uvnitř jedné z nich. Jen na její líci se objevil vedle čísla a barvy jeho obrázek. Tím pádem výherci připadlo úplně všechno, co měl dotyčný u sebe.

Ti lidé ale zatím nebyli mrtví. Jejich "duše" byla lapena v kartě. Jejich tělo zůstávalo naživu. Jenže ne na dlouho. Člověk, který takhle vyhrával, propadal závislosti čím dál víc. Až ho jednoho dne úplně pohltila, on ztratil moc nad kartami a ony ji získaly nad ním. A prohrál.
Tehdy se přirozeně sám stal obětí voodoo karet, protože jak je asi známo, ve voodoo nic nezůstává bez odezvy, a karty padly do ruky výherci. Také to ale znamenalo konečné zúčtování pro všechny jeho předchozí oběti. Ty totiž tehdy definitivně zmizely a zemřely.

Pokud se na tohle tedy měli vrhnout agenti Skladiště, problém pro ně nepochybně byl, že nad majitelem karet nesměli vyhrát, hlavně s ním nesměli vůbec hrát, sami se nesměli karet zmocnit. Takže zničit či alespoň zneutralizovat artefakt a přijít na to, jak vysvobodit neúspěšné hráče, museli "za provozu" a k velké nelibosti majitele.

Mám vážně hodně šílené sny. Ale je to lepší, než když se vám zdá, že jste si v rychlíku zapomněli batoh, v kterém krom pár nepodstatných kusů oblečení byla nabíječka na mobil a notebook. Říkáte si pohoda, přístroje samotné tam nebyly. Ale stejně to ve vás zanechá zoufalost, že pokud se vám vůbec podaří sehnat nové, hned tak to nebude, a vaše elektronika má tedy před sebou dvě až tři hodiny života.

Žádné komentáře:

Okomentovat