24.12.14

A kde je sníííh?

Dobře, ani loni nebyl a večer, až se setmí, nebude to vidět, ale stejně by mohl být. Nebo už klidně pojedu slavit Vánoce na Havaj, ať jsou lidi spokojení, že alespoň na horko nadávám. Jinak totiž nenadávám a užívám si to. Třeba dneska se mi povedlo vstát v osm hodin, což už dlouho ne! Nenávidím problémy se spánkem, zvlášť když je nechápu. Pak jsem velmi sofistikovaně schovala pod mou obří peřinu novou matraci pro někoho jiného, asi stejně sofistikovaně, jako loni tu obří bednu se židlí, a za koukání z okna koukám také na to, že jsem si nepřipravila žádný vánoční článek, i když obvykle mi v rozepsaných visí už od listopadu. A pokud nechci použít některý díl CSI, které teď alespoň v rozepsaných mám, než je přesunu na csi-evidence.blogspot.com, musím k němu zasednout teď, než přinesou stromek. Pak se ze mě totiž stane generál červenostříbrné pěchoty a zapomenu úplně.

Zatímco tedy přemýšlím, co bych si k tomu zdobení pustila, což je krutý výběr, protože pohádky můžou být sebeotravnější, ale o Vánocích dokola koukám na to, co už stokrát a ještě dvakrát tolik dávali, s radostí, stojí přede mnou asi jako každý rok možnost popřát vám veselé svátky, ať už teď slavíte cokoli, včetně ničeho (svátek ničeho bývá někdy obzvlášť veselý). Čili:

Čili vám to přeju, protože vybrat nějaký tradiční obrázek je hrozně těžké, když jsou jich miliony. Na většině je stejně ozdobený strom, na který se dneska podíváme všichni tak jako tak, nebo zasněžená krajina, kterou naopak velká část z nás neuvidí a bylo by to jen deprimující. A proč by mělo být přání deprimující? Prostě buďte veselí, spokojení, nežeňte se, nedokyselujte okurky, kašlete na dárky, pokud by měly znamenat dluhy, vyhýbejte se úvěrovým společnostem obloukem (s rozběhem a na solar), pokud jíte ryby, tak sledujte kosti (jsou ohromně zajímavé!), pokud máte sníh, nepošklebujte se nám ostatním a zapalte pár svíček dostatečně daleko od záclon a papírů. A františka. Možná i Františka, pokud je z Home Creditu. Ono si vás to pak najde samo. V případě Františka určitě.

Žádné komentáře:

Okomentovat