6.3.19

Jedinečná nabídka podvodu!

Dočetla jsem Brownův Počátek. Skvělá kniha korunovaná tím, že jsem brzy sama odhalila hlavního spiklence. A tak jsem si v dobré náladě řekla, že se jen tak ze zvědavosti po dlouhé době podívám, co se mi urodilo ve spamech. Není to tak zlé, jak bývalo, ale pořád jsou to perly.

Nesmí samozřejmě chybět všudypřítomná erotika. Ta je taková profláklá, inzeráty neodolatelných krasavic se hrnou odevšad, tak s ní začneme. Po letitých spamech na viagru a přípravky na zvětšení penisu už totiž asi i zahraniční děvčata zavětřila, že se mi dostatečně zvětšil, a nadhodila háčky. Hned zkraje tu máme nějakou Lynelle, která z nizozemské mailovky horuje, jak je pro ni mrdat důležité, jak je akutně hladová po sexu a jak já můžu tuto situaci změnit (se před ní svlíknout asi, to by ji to přešlo rychle). A jak z našich životů můžem udělat pohádku. Jen se koukni na její nahý fotky na tomto odkazu o kryptoměně laser coin v globální letecké dopravě!


Stejnou žádost má i Roselyn z rumunské mailovky. Potřebuje sex a skutečného muže, jen napsat zpět! Kdo má zájem, najde ji ve společnosti pro kontrolu kvality Intouch v Šenčenu v Číně. Skutečný muž už letí!



Nebo Vernell Monique. Zkouší, zda vím, co je pravá vášeň. A chce dělat šílenosti. Jako zůstat celý den v posteli! A klikat na ruskou webovku o... energetických službách UGI?


A na závěr i Zhanagulusya z Kazachstánu, ovšem mailovku má radši japonskou, kdo by otravoval s kazažskými. Ta však nehledá sex. Hledá vážný vztah. Lásku! Protože pro Kazašky není větší lásky než plavání a televize. No, jednu holku z Kazachstánu jsem znala a ta chodila plavat a telku měla taky, takže do toho!


A když máme sex i lásku, jdeme hledat materiální zábavu. Co takhle elektroniku? Mgr. MBA LL.M. Procházka nepíše napínavou bajku o tom, jak našel divoký samsung. Jen se chlubí, že vydražil mobil za dvě kila. A že je k nalezení i další elektronika za setinu ceny. A posílá nám to celé i s odkazy proto, že mu asi hrozně záleží, abychom se všichni měli tak dobře jako on. Aby nás taky obklopilo štěstí serveru štěstí. Abychom všichni nakupovali za pár šupů. A nepamatovali si své jméno nebo titul. Mé jméno je Ing. Pěnkava, s pozdravem Mgr. Procházka. To se vyplatí!

Hrozně mě mrzí, že je to info e-mail, kdyby to místo bota vedlo k živému spammerovi, ráda bych si pokecala.

No a až všechny peníze vyplácáme na Roselyn, Monique a výhodné obchody s Mgr. Ing. Pěnkavou na Procházce MBA, LL. M, který při vší své kvalifikaci a odbornosti nemá na práci nic, než cizím lidem posílat odkazy, můžeme se rovnou obrátit se žádostí o půjčku na Fair Credit. Páč nic není víc fér než lichva.


V prvé řadě je zajímavé, že to nepřišlo z žádného mailu oné společnosti. Tedy, zajímavá je nabídka výhry iPhonu. Nikdo ho sice nevyhraje, ale to nevadí, však si ho můžete koupit z té půjčky. Ale zajímavé jsou i adresy. Však se mrkněte nahoru a pak sem:


Jenže i kdyby to přišlo od dané společnosti, ohoho. Na jejich webu je totiž úplně dole v zápatí informace, že poskytují půjčky průměrně na 45 - 78 týdnů, což zprůměrujeme na rok. A že roční úrok činí podle uvedených příkladů 35,53 % a 57,45 %. No a RPSN, což je sazba zahrnující všechny náklady, které okolo té půjčky zaplatíte, uvádí rovnou 110,13 % a 114,20 %. Hele jedna věc by byla, kdyby půjčovali na obrat. Půjčíte si litr, za tejden vrátíte litr a půl, dostali jste se na 50 % a není to v nepořádku. Není to totiž roční úrok. Jenže u dlouhodobých půjček už by to byla pěkně napálená lichva. Tam se totiž musí v úvahu brát, za kolik tak běžně půjčuje banka. Což se dá snadno zjistit, najděte si přehledy úroků u bankovních úvěrů a zjistíte, že podle konkrétních podmínek jste tak u 5, 10, 15 %. To proto, že běžně se má za to, že 20 % ročně, či dvojnásobek, nanejvýš trojnásobek běžných bankovních úroků, či 0,5 až 0,1% denně už je teda hodně proti dobrým mravům. Což znamená, že tady fér půjčka je fér lichva. Ne ta nejhorší k nalezení, ovšem... Když vám nepůjčí banka, protože hrozí, že nebudete mít z čeho vracet, a vy jdete za nebankovním šmejdem, asi nepatříte k těm, kdo hledají chybu nejdřív u sebe. 

Přesto je tu ale jeden spam, který se mi líbí. Který mi klidně můžou posílat dál. Protože XML FEED ITEM TITLE je vše, po čem jsem kdy toužila!


A účel? Tenhle článek vlastně žádný neměl. Jenom ukázat, co mi vyskočilo ve složce se spamy, kopnout do šmejdů nebankovních společností a třeba upozornit, abyste si kromě jména, které si může zadat kdokoli jakékoli, ověřovali skutečnou adresu, z které pošta přišla. Jak si můžete všimnout, všechno jsou to zahraniční spamy z pochybných společností, nebo reklamy na i naše pochybné weby. Ale já věřím, že to snad víte!
XML_FEED_END!

1 komentář:

  1. Jsem opravdu rád, že přípravky zabraly a máš konečně zvětšeného *****! :)


    Přehlídka perliček.

    OdpovědětVymazat